– doar 50% din romani se spala pe maini dupa ce merg la toaleta
– in medie romanul foloseste intr-un an doar 4 sapunuri si 2 tuburi de pasta de dinti
– 25% din romani nu se spala pe maini dupa ce schimba un scutec
– si titlul, 2008, 41% din populaţia României trăia în locuinţe fără apă curentă, fără baie şi cu WC în curte sau la capătul holului
Asta spune studiul Eurostat (biroul de statistica al uniunii europene), citat mai jos.
Si atunci va rog raspundeti-mi la urmatoarea intrebare:
Are rost sa te superi ca locuiesti in Romania?
Bineinteles, sunt argumente pro si contra, locuitului in .ro.
Dar acum discutand despre cele contra.
Ele exista, aproape indiferent cat de mult te vei agita tu.
Sunt ca un cutit in spate.
Mai are rost sa te agiti, daca el e acolo?
Sunt 2 variante:
– il scoatem, deci emigram
– sau il lasam acolo si incercam sa-i minimalizam efectele.
Eu incet incet invat sa nu ma mai agit despre absolut NIMIC negativ din ce se intampla aici. Sa treaca pur si simplu pe langa urechea mea.
Despre ce si cum muncim, ca sa schimbam chestii in tara asta, intr-un post viitor.
Igiena în rândul românilor reprezintă o problemă. Asta dacă te iei după studiile făcute atât de Ministerul Sănătăţii, cât şi de diferite companii, care arată că, în medie, un român foloseşte pe an doar patru săpunuri şi două tuburi de pastă de dinţi.
În afara consumului de produse de curăţire personală şi dincolo de sărăcie sau educaţie, o problemă principală o reprezintă, în continuare, lipsa apei curente şi a canalizării.
Un studiu al Eurostat arăta că, în 2008, 41% din populaţia României trăia în locuinţe fără apă curentă, fără baie şi cu WC în curte sau la capătul holului.
În cele 2.605 localităţi din România, la sfârşitul anului 2009, existau fizic 658 de reţele de canalizare, din care 516 erau funcţionale şi doar 21 conforme, restul fiind în diferite stadii de execuţie, potrivit datelor Administraţiei Naţionale „Apele Române”.
În aglomerări de peste 10.000 de locuitori (oraşe mari şi mijlocii, mediul urban), 78,45% erau racordaţi la reţelele de canalizare. În aglomerări cu 2.000 – 10.000 de locuitori (oraşe mici, comune şi sate, predominant mediul rural), doar 9,23% erau racordaţi la reţelele de canalizare.
Un studiu al Ministerului Sănătăţii arată că nu doar lipsa condiţiilor este problema. Numai jumătate dintre români se spală pe mâini după ce merg la toaletă sau după ce îngrijesc un animal, iar unul din patru români nu se spală pe mâini după ce schimbă scutece.
Continuarea frumoasa a articolului despre cum au invatat romanii sa se spele, o gasiti aici.
Multumesc Adevarul.
mai bine sa ne uitam la partea buna :
50% din romani se spala pe mainai dupa ce merg la toaleta !!!
( in crestere de la …% ) -:)
that’s the spirit! multumesc 😉
Acuma si tu te uiti la detalii. Nu ai vazut ca a crescut vanzarea de deodorante ? De ce sa mai foloseasca sapun, nu e suficient ca isi dau cu antiperspirant pe ei / ele ?
Acum, daca tot povestim, stii ca in US si Uk ecoteroristii nu se mai spala deloc cu sapun ? Isi dau cu zeama de lamaie, cica acesta e trendul, sa nu mai poluam apa 🙂
nu cred , sunt statistici modificate ca sa ne dea impresia ca suntem o tara de prosti .
Eu nu cunosc oameni care sa faca ce spun astia . .. am stat si pe la tara destul si am vazut ca taranul , oricat de sarac, folosea sapunul .