Omul Maraton – 365 de curse de maraton intr-un singur an – Stefaan Engels

Fiecare cu meseria lui, ce sa-i faci 🙂

Omul Maraton – 365 de curse de maraton intr-un singur an

Belgianul Stefaan Engels a stabilit un nou record mondial, dupa ce a alergat un maraton pe zi in ultimul an. In varsta de 49 de ani, Engels a concurat in 365 de probe de maraton din sapte tari, alergand in total 15.000 de kilometri. Belgianul a doborat cu mult recordul anterior, care era de “doar” 52 de curse consecutive.

Engels a fost diagnosticat cu astm in copilarie, doctorii sugerandu-i sa stea departe de sport. Belgianul a ignorat sfaturile doctorilor si a participat in diverse probe sportive. Provocarea pentru recordul mondial a inceput in Belgia, in 2010, si s-a incheiat in februarie 2011, la Barcelona, dupa ce a concurat in 365 de curse de maraton. Media pentru fiecare maraton parcurs a fost de patru ore, cel mai bun timp al sau fiind de 2 ore si 56 de minute.

“Nu consider ca anul meu de maraton a fost o tortura. E ca o slujba normala, te duci la munca fie ca ai chef sau nu. Nici eu nu am chef sa alerg tot timpul”, a declarat belgianul.

Supranumit “Omul maraton”, Engels a depasit recordul japonezului Akinori Kusuda, care a alergat in 52 de curse consecutive la varsta de 65 de ani, in 2009.

Stefaan Engels detine si recordul in competitiile de triatlon Ironman (3,86 km inot, 180 km ciclism si 42,195 maraton), participand in 20 astfel de competitii in 2007 si 2008.

Multumesc HotNews.

3 thoughts on “Omul Maraton – 365 de curse de maraton intr-un singur an – Stefaan Engels

  1. Cu toate ca a fugit asa de mult, in afara de un orgoliu nemasurat nu a cucerit nimic.
    Ma gandesc ca acestui individ i-ar trebui macar 10 ani de stat fara fuga intr-o manastire budista sa invete acea recomandare de bun simt: “nici prea mult, nici prea putin”.

    Nu e interesant ca nici un animal** de pe pamant nu incearca sa dovedesaca nimic, fie ca e vorba de fuga, de scufundari, de catarari….

    **ma raportez la animale deoarece in articol e vorba de abilitati fizice, cat a putut nenea acesta sa fuga intr-o perioada x.

  2. ma gandesc ca vom avea posibilitatea sa-l felicitam la Viena :)…chiar asa, cine a iesit invingator anul trecut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Introdu numarul astfel incat suma sa fie corecta * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.