Doi dintre romanii participanti la TED Bucuresti 2010

Despre Mihai Panaitescu, designer la Lotus, ex. Ferrari

Mihai Panaitescu are 24 de ani si a devenit cunoscut in 2007 cand a castigat un concurs de design organizat de Peugeot, cu conceptul numit Flux. In 2007 a avut primul loc de munca, pentru cateva luni la Pininfarina. A absolvit Institutul de Design din Torino si a facut lucrarea de diploma sub indrumarea celebrului designer Chris Bangle de la BMW, iar din 2008 pana in 2009 a lucrat la Toyota. De un an lucreaza la Lotus, marca ce a “furat” doi directori de la Ferrari si vrea sa-si tripleze productia auto in urmatorii ani, mizand pe masini de peste 600 CP, mult mai puternice decat cele prezente acum in gama marcii.

link

Radu Tatucu, masterand la Harvard

A terminat facultatea la Harvard si lucreaza la Banca Mondiala. A inceput un master in Public Policy tot la Harvard, la John F. Kennedy School of Government si un MBA la London Business School. Radu Tatucu este convins ca tinerii pot schimba in bine Romania si doreste sa-si foloseasca experienta globala pentru a se asigura ca generatia din care face parte va accepta aceasta provocare. In acest scop, a creat Societatea Globala a Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani – GRSP Society, care ii reuneste pe unii dintre cei mai talentati tineri romani care doresc sa se implice in schimbarea tarii lor, indiferent de locul in care traiesc in prezent. Radu Tatucu a discutat online cu cititorii despre importanta educatiei si cum pot schimba tinerii Romania. Radu Tatucu va raspunde la restul intrebarilor venite de la cititori pe parcursul acestei saptamani.

  • A obtinut o bursa Soros pentru a studia in ultimii ani de liceu la Sedbergh School din Marea Britanie.
  • A absolvit cursurile Harvard College.
  • La 22 de ani a fost Junior professional associate la Banca Mondiala din Washington.
  • A lucrat in consultanta economica si de management in Boston.
  • Zilele acestea participa la lansarea proiectului Diaspora Voteaza la Palatul Parlamentului si lanseaza Proiectul Romania 2020: De ce educatia conteaza” – un proiect care va analiza in principal cresterea competitivitatii absolventilor romani de universitate la nivel european si global

link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Introdu numarul astfel incat suma sa fie corecta * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.