Vorba vine am gatit 🙂 am pus ceva intr-o tigaie si am amestecat.
In loc de introducere, toate pozele se fac mari daca dati click pe ele 🙂
Acest post e rezultatul unor discutii cu doi MARI onlineri culinari.
Aveti ce invata de la ei.
Istoria:
In iulie vorbeam cu Doru Panaitescu despre cuvinte cu etimologie necunoscuta.
Vineri, in vizita la niste prieteni, mi se pune-o pofta pe mamaliga cu magiun.
Doamna, amabila, face rapid o mamaliga.
Iar eu pun pe Twitter poza asta, cu cei doi bucatari in cc.
Duminica, Adi Hadean, face un post dedicat acestui subiect.
Adi si Doru au niste posturi despre mancaruri foarte salivante 🙂
Vazand ca nimeni pe net nu zice ce e gâgăul, am zis s-aduc si eu putina valoare .ro-ului
Asta spune dictionarul de arhaisme si regionalisme.
Pe scurt: o mamaliga rece, o tai cubulete, si o pui peste niste ceapa calita in prelabil..
Daca tot e miercuri zi de post, am facut-o, cu ulei in loc de untura.
E una din mancarurile cu gust de copilarie.
Nici macar tata n-o mai face cu untura, atat e de grea.
Cate tzashpe feluri de mamaliga sunt si cum se face, va zice Doru, nu va mai zic eu.
O mancare rapida, ce poti s-o faci din “resturi”.
Tai mamaliga
Folosesti din ea cat iti trebuie
Am pus-o s-aici s-arate bine 🙂
Foarte important, sa adaugi boiaua doar la sfarsit, altfel gatita prea mult devine amara.
Amestesci fara sa le sfarami, si asezonezi cu sare
Te faci ca esti bucatar si o ornezi cu niste codite de rosii, daca nu ai niste patrunjel 🙂
O pui pe masa prietenului Vlad ce-a venit ca si cobai, fara sa stie ce-l asteapta 🙂
Mi-era ca altfel nu ma credeati.
Mancare grea, ar fi mers un vin rosu.
Pofta buna!
PS
Pozele facute cu un iphone, ne-prelucrate.
LE: comentariu de la matusa-mea pe mail 🙂
Mi se pare ceva original, desi daca zici ca are deja nume de botez, o fi avand si vechime: in orice caz, o probez cat de curand. Mama mea precis se va arata incantata, intr-o zi de miercuri sau vineri ! Tre’sa fie o mamaligutza mai rece si mai vartoasa, pare-se. Oricum, multam de reteta !
hola Sanda!
cu drag!
cum de-ai ajuns pe la mine, de unde?
nu-mi vine sa cred …ca cineva chiar a postat reteta asta pe blog 😀
unde am mancat eu prima data (la bunica) se face cu untura de porc + slanina si se mananca cu muraturi sau ..gagau varianta desert: la fel doar ca se mananca cu gem!