Retete colorate, vegetariene, sanatoase, de post, etc. Meniu ingrediente restaurant BioFresh Timisoara

Recent am fost la o petrecere unde s-au servit chestiile de mai jos.
Pregatite de restaurantul BioFresh Timisoara.
Il recomand cu incredere.

Multumesc Daria pentru culegerea datelor despre ingrediente.

Recenzii pentru restaurant gasiti la Adelina si FoodCrew.

Meniul complet cu preturi il gasiti la ei pe site:
bio-fresh.blogspot.com

Salată de dovlecel cu rucola (dovlecel, rucola, roşii uscate, usturoi, condimente, ulei de măsline)

-Rucola- Frunzele de rucola contin betacaroten, vitaminele A, B9, luteina, calciu si vitamina K. Foarte bogata in vitamina C, este buna pentru imunitate, sporind capacitatea organismului de aparare si aparandu-l de infectii.

– Usturoiul- Pe langă rolul deosebit pe care îl are in buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul posedă un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei şi ofera protecţie faţă de agenţii cancerigeni. Contine vitaminele A, B1, B2, C şi substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu.

Salată de conopidă cu broccoli (crude) (conopidă, broccoli, morcovi, capere, germeni de grâu, maioneză vegetală)

-Broccoli- contine pe langa calciu si vitaminca C care ajuta la absorbtia calciului in oase. Este bogat in antioxidanti, are o mare putere de detoxifiere a organismulu, intareste sistemul imunitar, protejeaza impotriva razelor solare si a afectiunilor cardiovasculare.

-Conopida- bogata in acid folic, tine cancerul deoparte si previne bolile de inima. Este o leguma vestita si in prevenirea bolilor de cancer. Enzimele care se gasesc in conopida ajuta la detoxificarea organismului prin eliminarea compusilor toxici. Se recomanda consumul de conopida in stare cruda pentru a beneficia de aportul substantelor nutritive pe care aceasta le contine: vitaminele C, K, complexul vitaminic B si minerale precum potasiul, calciul, manganul, zincul sau cuprul.

-Germeni de grau- o sursa importanta de nutrienti, germenii au o cantitate de substante anticancerigene mult mai mare decat planta matura! Embrionii semintelor de grau sunt bogati in proteine, fibre, grasimi nesaturate, vitamina E, vitamina B1, B2, B6, fosfor, zinc, magneziu si antioxidanti.

Salată de morcovi (ceapă, morcovi, curry, tofu, busuioc, portocale, ţelină, ulei măsline)

-Morcovi- o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotină, potasiu, tiamină si beta-caroten. Beta-carotenul conţinut de morcovi poate fi transformat cu uşurinţă în vitamina A de către corpul nostru, o vitamină esenţială pentru creşterea celulară sănătoasă şi întărirea sistemului imunitar.

-Curry- un mix de mai multe condimente: coriandru, schinduf, predominant fiind insa sofranul de India. Praful de curry contine antioxidanti si compusi antiinflamatori, despre care se stie ca imbunatatesc functia cognitiva, previn aparitia cancerului de piele si stimuleaza buna functionare a creierului.

-Telina- radacina de telina este o sursa excelenta de vitamina B1, B2, B6 si C, dar si de potasiu, acid folic, magneziu, calziu, fier, fosfor, sodiu si o multime de aminoacizi. Alte beneficii ale telinei: reduce colesterolul, scade tensiunea arteriala, ajuta la detoxifierea organismului.

Tabouleh (cous-cous, pătrunjel, mentă, ceapă verde, lămâie, roşii, ulei de măsline)

-Patrunjel- are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu si mai multa vitamina C decat citricele, dar si multe alte substante nutritive esentiale. Patrunjelul consumat regulat previne cancerul pulmonar si ajuta la regenerarea celulara.

Salată verde de sezon (peste 20 de feluri de salate, avocado, germeni de grâu, ceapă verde, ardei, ulei de măsline)

-Avocado- – este o buna sursa de vitamina K, are fibre, vitamina B6, vitamina C, acid folic si cupru. Are si mult potasiu, depasind banana din acest punct de vedere; Un avocado mediu are in jur de 30 de grame de grasimi, dar 20 de grame dintre acestea sunt mononesaturate (bune), printre care se numara si acidul oleic.

Asta este incredibila!!!!!! -> Zacuscă nefiartă (nuci, in, roşii uscate, ardei, ţelină, usturoi, miere)

-Nuci- fructe oleaginoase deosebit de hranitoare, foarte indicate mai ales in perioada rece a anului. Contin proteine, lipide, glucide si celuloza si sunt bogate in minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc si iod. Au in compozitie vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina si caroten. Datorită conţinutului ridicat în acizi graşi omega-3, specialiştii ne recomandă să consumăm în fiecare zi câte un pumn de nuci crude.

-Semintele de in- cea mai bogata sursa vegetala de acizi grasi Omega 3, antioxidant bine-cunoscut deja pentru beneficiile pe care le aduce inimii. Scad colesterolul vizibil, prevenind tensiunea arteriala, au proprietati anti-inflamatorii, mentin o inima sanatoasa. De asemenea sunt bogate in fibre si au proprietati anticancerigene.

Pateu din spanac (spanac, seminţe de cânepă, roşii, usturoi, lămâie, condimente)

-Spanac- contine o multime de fitonutrienti, substante care incetinesc procesul de imbatranire. Este bogat in amino acizi esentiali, vitamina A, vitamina C, fier, beta-caroten si acid folic. De asemenea, spanacul este o excelenta sursa de fibre insolubile, care sunt benefice inimii.

-Seminte de canepa- unul dintre alimentele cele mai nutritive, datorita continutului ridicat de proteine, uleiului bogat in acizi grasi polinesaturati omega 6 si omega 3 si fibrelor insolubile. De asemenea, constituie o sursa buna a antioxidantului vitamina E. Mineralele prezente in semintele de canepa includ potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu.

Pateu de smochine (smochine, roşii uscate, ardei, usturoi, curry)

-Smochine- Toate smochinele, uscate sau proaspete sunt foarte hranitoare. Au un continut ridicat in calciu si fosfor, de doua ori mai mult decat laptele, sunt bogate in vitaminele A, B1 si B2. Sase smochine contin 891 mg de potasiu, adica aproape 20% din nevoia zilnica si de doua ori continutul de potasiu dintr-o banana mare.

-Usturoi- contine vitamina C, B6, seleniu, magneziu, potasiu, calciu, mangan, flavonoide si alicina. Alicina ofera proprietati antibiotice, antivirale. Este renumit pentru abilitatile sale de de scadere a colesterolului si a tensiunii arteriale in mod natural.

Pateu de ardei (ardei, roşii uscate, migdale, usturoi, curry, nucşoară)

-Migdale- contin o combinatie ideala de grasimi: monosaturate impreuna cu polisaturate. De asemenea, sunt bogate in vitamina E (un antioxidant puternic si eficient) si magneziu, fiind in acelasi timp si adevarate surse de proteine si fibre. Consumarea a catorva migdale pe zi intaraste sistemul imunitar, prevenind aparitia asteniilor si a anemiilor.

Humus (pateu de năut) (humus, măsline, usturoi)

-Naut- Conținutul ridicat de proteine al năutului este perfect pentru persoanele care doresc să înlocuiască carnea roșie în dieta lor. Năutul este de asemenea bogat în fibre, ceea ce ajută la scăderea colesterolului. Fierul din boabele de naut produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti.

Paste cu ciuperci (paste integrale, ciuperci, usturoi, ulei de măsline, parmezan vegetal, condimente)

-Ciuperci- bogate in proteine, fier, potasiu, acid folic. Ciupercile contin si vitamine precum A, B1, B2, C, D. Dintre toate legumele existente pe Pamant, despre ciuperci se spune ca ar fi cel mai bun substitut pentru carne. Au gustul si toate celelalte calitati ale carnii, doar ca le lipseste colesterolul rau 🙂

Orez cu tofu (orez basmati, tofu, ciuperci, roşii, ceapă verde, condimente)

-Tofu- produs din boabe de soia, bogat in proteine si fier. Este o sursa buna de calciu si seleniu si lupta impotriva bolilor de inima.

-Ceapa verde- “medicamentul primaverii” – scade glicemia, reduce tensiunea sângelui, scade riscul dezvoltării cancerului de colon şi a altor tipuri de cancer; scade colesterolul şi reduce inflamaţia. Toate aceste se datorează faptului că, este săracă în calorii, nu are colesterol, sodiu şi grăsimi.

Quinoa cu legume (quinoa, dovlecel, vinete, ardei, ţelină, morcovi, condimente, ulei de măsline)

-Quinoa- proteina furnizata de quinoa este una completa, aigurand toti cei noua amino acizi esentiali. Proteinele din quinoa sunt mai usor de digerat decat cele din carne. Este si o sursa buna de mangan, magneziu, cupru, fier si fosfor (potasiul si magneziul ajuta la circulatia optima a sangelui, prevenind ingrosarea arterelor).

Surpriză cu ciocolată (caju, seminţe de cânepă, miere, prune uscate, ulei de cocos, cacao pură)

-Caju- nucile caju au o cantitate mare de grasimi sanatoase, monosaturate cum ar fi acidul oleic, prezent si in valorosul ulei de masline, care ajuta la diminuarea nivelului de cholesterol rau – LDL si cresterea nivelului de colesterol bun – HDL. Totodata, cantitatea mare de magneziu si antioxidanti contrinuie la reglarea tensiunii arteriale si scade semnificativ riscul de boli cardiovasculare.

– datorita continutului mare de fosfor, calciu si magneziu, consumul regulat de nuci caju intareste sistemul osos si ne mentine dantura sanatoasa mai mult timp.

-Prune uscate- bogate in antioxidanti, beta-caroten, potasiu, fibre, vitamina C. Ajuta tranzitul intestinal si astfel scade riscul aparitiei cancerului de colon.

-Ulei de cocos- desi relativ nou in Romania si destul de rar intalnit, a fost folosit de catre comunitatile din zonele tropicale, inca de acum 4000 de ani. Ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv si la o mai buna absorbtie a mineralelor, vitaminelor si aminoacizilor.

– Este foarte popular printre atleti deoarece contine mai putine calorii decat alte uleiuri vegetale, continutul sau de grasime este convertit rapid in energie si nu duce la acumularea de grasime in artere si inima. Sporeste rapid nivelul de energie si enduranta, si deci performantele sportive.

Creole (fulgi de ovăz, nuci, seminţe de floarea soarelui, vanilie, seminţe de in, miere, germeni de grâu, roscove)

-Fulgi de ovaz- contin fibre insolubile, care lupta impotriva cancerului, adica dilueaza carcinogenii din intestine, si fibre solubile, care reduc nivelul colesterolului rau. Este o sursa buna de elemente nutritive, precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu. De asemenea, ovazul este o sursa buna de proteine.

-Roscove- o bogata sursa de vitamine si minerale (in special de calciu), precum si unele oligoelemente. Este un inlocuitor bun pentru cacao, avand numeroase beneficii in comparatie cu aceasta:
– nu contine cofeina – imbunatateste digestia – scade nivelul colesterolului din sange – actioneaza ca un antioxidant

2 thoughts on “Retete colorate, vegetariene, sanatoase, de post, etc. Meniu ingrediente restaurant BioFresh Timisoara

  1. Am incercat si eu ceva in Bucuresti, dar tu esti si mai tare ca ai facut rost de retete 🙂 La desert trebuie sa incerci si tortul din caju, mango, lamaie cu seminte de mac si blat din nuci si midgale cu miere. Eu il ador!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Introdu numarul astfel incat suma sa fie corecta * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.