Tony Porter – un indemn spre barbati: nu te comporta ca un “barbat”

Tema tardiva de cercetare pentru ziua asta :(.

Tony Porter, un activist recunoscut international ce doreste oprirea discriminarii si violentei impotriva femeilor. Adresează un apel bărbaţilor de peste tot: Nu te “purta ca un bărbat.”

Idei din clip:

  • cand i-a murit un frate adolescent al lui Tony, tatal sau, isi cerea scuze ca plange! Ca ar trebui sa fie barbat!
  • tipul a crescut in New York, intre Bronx si Harlem, eram învăţaţi că bărbaţii trebuie să fie tari, trebuie să fie puternici, trebuie să fie curajoşi, dominatori — fără durere, fără emoţii, cu excepţia furiei — şi în mod sigur fără frică — că bărbaţii au responsabilități, ceea ce înseamnă că femeile nu au; că bărbaţii conduc, şi tu ar trebui doar să ne urmezi şi să faci ce spunem noi; că bărbaţii sunt superiori, femeile sunt inferioare.
  • Acum aş vrea să spun şi că, fără îndoială, sunt câteva minunate, minunate, absolut minunate lucruri, despre a fi bărbat. Dar în acelaşi timp, sunt multe chestii care sunt pur şi simplu sucite.
  • de ce baietii in adolesenta, simt nevoia sa se comporte ca si cum ei fax sex de la 2 ani?
  • intreband un pusti ce juca fotbal “Cum te-ai simţi dacă, în faţa tuturor jucătorilor, antrenorul tău ţi-ar spune că joci ca o fată?”  Raspuns “M-ar distruge”
  • parerea lui Tony Porter “Doamne, dacă l-ar distruge să fie numit fată, ce îl învăţăm despre fete?”
  • exteriorizati-va emotiile!

Click aici pentru clip in limba romana.

2 thoughts on “Tony Porter – un indemn spre barbati: nu te comporta ca un “barbat”

  1. Sunt adevarate unele idei expuse, dar atrag atentia ca nu cumva sa cadem in latura cealalta, a miscarilor feministe. Cea in care femeia isi pierde feminitatea tocmai pt ca a devenit “barbata”! Adevarul e ca nu putem da cu piciorul la zeci-sute de mii de ani de evolutie in cativa zeci de ani. N-o sa reusim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Introdu numarul astfel incat suma sa fie corecta * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.